Yksi lääkkeistäni kipuun on norspan 10 mg laastari. Tästä lääkkeestä ja sen toimivuudesta ollaan monta mieltä. Eräskin lääkäri sanoi minulle sen olevan humpuukia ja lumelääkettä. Ihan sama minulle, jos se vain auttaa ja helpottaa oloani jotenkin. Kuitenkin mielessäni on pyörinyt useasti mitä hyötyä näistä kaikista lääkkeistäni muka on? Syön lääkkeitä ja silti on kipuja, auttavatko ne enää laisinkaan, olenko tullut immuuneiksi niille?

Muutama viikonloppu sitten unohdin vaihtaa laastarin sinä päivänä kuin yleensä vaihdan sen. Vaihdan laastari sunnuntaina sen vuoksi, että voin lauantai-illalla tai sunnuntaina nauttia saunasta rauhassa. Norspan-laastarin kanssa tulee välttää saunaa ja kuumia kylpyjä. Päätin sitten tehdä kokeilun, mitä vaikuttaa kun en laita laastaria heti vaan pidän viikon tauon.

Tuo kokeilu viikko oli tääyttä tuskaa! Selkää särki yötä päivää ja mikään mitä teki ei tuntunut hyvälle. Tiistaista lähtien sain yöni nukuttua vain panacodin avulla jotenkin. Jaloissa oli olo kuin joku olisi yrittänyt vetää niitä irti. Ei ollut hyvä istua, ei seisoa, ei kävellä, ei maata, ei ollut hyvä missään. Päivät vielä jotenkin meni, mutta yöt olivat täyttä tuskaa. Perjantaina olo oli jo niin kivulias, että odotin sunnuntaita kuin kuuta nousevaa. Launtaina en enää kestänyt, vaan laitoin launatai-illalla uuden laastarin.

Maanantaina helpotus tuli sitten. Olo oli hieman tokkurainen ja nukutti kovasti, mutta se tunne kun jatkuva repivä kipu alkoi himmetä oli aivan ihana. Otan mielummin tämän hieman sekavan olotilan kuin sen järjen vievän repivän kivun.

Tämä teki minulle hyvin selväksi sen, että norspanista on apua ja vieläpä todella paljonki. Nyt on väki saanut taas puhdasta vaatetta päälleen ja ihmismäistä syötävää, kun kivut eivät ole vieneet minua jatkuvasti. Tänään on laastarin vaihtopäivä ja odotan sitä innolla, koska kaksi viimeistä päivää ovat olleet taas huomattavasti kivuloisempia.