Talviloma, lasten hiihtoloma, pääsiäisloma, kesäloma, syysloma = raha. Olen yrittänyt katsella jotain halpaa lomapiristystä perheellemme. Kuuntelen muiden suunnitelmia haikeana. Mitä meidän perhe tai lapset ovat tehneet lomillamme? Emme me ole juurikaan matkustelleet. Kesän kohokohta on ollut kerran päästä huvipuistoon tai vesipuistoon. Joskus olen löytänyt torstaista - sunnuntaihin halvan mökin, mutta sitäkään emme vuosiin enää ole tehneet.

En tarkoita sitä, että loma on lomaa vain jos lähdetään jonnekin. Kyllä loma on lomaa kotonakin, ja tekemistä olemme keksineet. Lasten ollessa pieniä kävimme ilmaisissa leikkipuistoissa tai vain retkellä järven rannalla. Olisi vain joskus mukavaa lähteä pois tästä arjesta, saada hengähdystaukoa. Saisi omatkin ajatukset muihin asioihin.

Tuntuu, että  kaikki kallistuu hurjaa vauhtia. Yritän epätoivoisena osallistua kilpailuihin, jos vaikka voittaisin ne kylpyläliput tai hissiliput tai jotain joka helpottaisi arkea. Eipä onni vain ole potkaissut, joten näillä mennään mitä on annettu.

 Yritin katsella meille pientä lomareissua. Yksi yö mökissä tai halvimmissa yöpymisissä on 130 euron kieppeillä meidän perheeltämme. Hiihtokeskusten lipeillä pari yötä maksaisi jopa liki 400 euroa. Kellä tuollaisiin on varaa?  Varasin meille risteilyn, koska se sopi budjettiimme. MUTTA meidän tuurillamme Silja Line joutui peruuttamaan risteilyn laivan teknisten ongelmien kanssa. Mieli on sanoin kuvaamattoman paha ja pettynyt!

Täytyy myöntää, että en tiedä mitä ajattelisin. Vastoinkäymisiä on viimeaikoina ollut kyllä hieman liikaa